open-navfaktor-logo
search
Fokus na povratnicima
Cengiz donirao prigodne pakete za ramazan: Hedije za djecu bude posebnu emociju
Autor: Am. S.
20.03.2024. u 21:38
get url
text
Kompanija Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. ove godine donirala je 700 prehrabenih paketa te još 250 slatkih paketića za djecu koje će u sradnji s Međunarodnim forumom solidarnosti (MFS- EMMAUS)  biti dostavljene onima u potrebi.
Kako nam je pojasnio Semir Garib, koordinator na projektu i rukovodilac Ureda EMMAUS-a u Sarajevu, roba je stigla u ponedjeljak.
- Radi se o prehrabenim paketima i hedijama za djecu. Krenulo se sa distribucijom. Jučer smo imali distribuciju paketa na području općine Doboj Istok i Gračanice. Moramo kazati da će ova donacija biti distribuirana na području većeg dijela BiH, ali prije svega fokus će biti stavljen na povratnike – istiće Garib.
Pojašnjava kako je pripremljeno 700 prehrabenih paketa i još 250 slatkih paketića za djecu.
- Cengiz već niz godina radi s Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS. Posebno je važno spomenuti ove hedije za djecu. To su većinom mladi postači i njihov osmijeh na licu, znatiželja da otvore te poklone, kod svakog budi posebnu emociju – kaže on.
Dodaje kako Međunarodni forum solidarnosti već decenijama radi na području cijele BiH.
- Imamo svoje svakodnevne projekte gdje realizujući njih na terenu imamo velike baze ljudi u potrebi i naravno u skladu s našom misijom i vizijom pokušavamo im olakšati – rekao je Garib.
Ramazan, kao mjesec posta, mjesec darivanja u EMMAUS-u, nastavlja on, ima poseban tempo i posebno je zahtjevan i aktivan.
- Hvala Bogu, zahvaljujući dobroj organizaciji, timu i pripremi uspjevamo na vrijeme realizovati sve podjele i samim tim ispuniti zahtjeve i donatora. Najbolji pokazatelj svega toga je što donatori nastavljaju svake godine saradnju sa nama – zaključuje on.
Cengiz poklonio prigodne pakete za ramazan
1 od 7
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.