open-navfaktor-logo
search
Kantonalni zakon
Čengić: Čitam ove prijave za "sukob interesa", ovo će skoro sve pasti na sudovima
Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo pokrenuo je postupak provjere postojanja sukoba interesa za 13 osoba, nosilaca javnih funkcija. Tim povodom na Tweeter profilu se oglasio Irfan Čengić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.
04.01.2023. u 19:28
get url
text

VEZANI TEKST - Kafedžić: Pokrenuli smo provjere za 13 osoba; Na spisku Izetbegović, Čampara, Magoda, Delić...

- Čitam ove prijave za "sukob interesa" po kantonalnom zakonu, ovo će skoro sve pasti na sudovima. Neustavan zakon i koji ruši državne zakone i urušava pokušaje da se ova oblast reguliše po GRECO preporukama i ustavnim sistemom BiH. Uskoro skupljam potpise za apelaciju Ustavnom sudu - napisao je Čengić.

Postojanje sukoba interesa provjerava se za Aljošu Čamparu, zastupnika Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo i ministra unutrašnjih poslova FBiH, Davora Čićića, zastupnika SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo koji je od ranije kantonalni ministar finansija, Adnana Delića, zastupnika NiP-a u Parlamentu FBiH i ministra privrede Kantona Sarajevo, Kenana Magodu, zastupnika SDP-a u Skupštini KS i predsjednika Turističke zajednice KS, Sebiju Izetbegović, generalnu direktoricu KCUS-a i zastupnicu SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zatim za Nihada Uka, zastupnika Naše stranke u Skupštini KS i vijećnika u Općini Centar, Abela Baltića, SDP-ovog vijećnika u Općini Novi Grad i direktora JU Dom zdravlja KS, Aidu Ožegović, vijećnicu NiP-a u Općini Novi Grad i direktorici Osnovne škole "Grbavica II", kao i Marijelu Hašimbegović, zastupnicu DF-a u Skupštini KS i vijećnicu u Općini Novo Sarajevo.

Provjere se vrše i za Hamdiju Hasanovića, vijećnika SDA u Općini Centar i člana Upravnog odbora JU "Fond Memorijala KS", Miomirku Melank, zastupnicu Naše stranke u Skupštini KS i člana Komisije za ljudska prava, slobode i rodnu ravnopravnost u Općini Novo Sarajevo, te Midhata Kerlu iz NiP-a koji je direktor Odgojnog centra KS i član Komisije za statut i propise u Općini Vogošća, i za Lejlu Khattab koja je samostalna vijećnica u Općini Centar i direktorica Fonda KS za izgradnju stanova.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.