open-navfaktor-logo
search
Dan državnosti
Borci i članovi šehidskih porodica se okupili u Domu mladih u Sarajevu
Kao što ne smije izblijediti sjećanje na naše najhrabrije i najbolje sinove, tako ne smijemo zaboraviti ni njihove porodice, poručio je Enver Krluč
22.11.2019. u 19:36
get url
text
Borci, Dom mladih
Borci, Dom mladih

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras su se pripadnici boračke populacije okupili u Domu mladih. Općina Centar je organizirala druženje kojem su prisustvovali članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi i nekoliko stotina boraca Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

{$galerijaFotografija}

- Dragi prijatelji, nikada ne smijemo zaboraviti kako je nastajala naša domovina, kako su se Sarajlije goloruke branile od tada treće vojne sile u Evropi. Kao što ne smije izblijediti sjećanje na naše najhrabrije i najbolje sinove, tako ne smijemo zaboraviti ni njihove porodice. Zajedno sa lokalnom zajednicom realizujemo različite projekte, izgradili smo spomen obilježja, u kontinuitetu podržavamo najugroženije boračke porodice, stipendiramo djecu boračke populacije. Nećemo stati na tome - poručio je Enver Krluč, predsjednik Upravnog odbora Koordinacije boračkih udruženja Općine Centar.

Uručene su i 63 jednokratne novčane pomoći pripadnicima boračke populacije, a koje je osigurala Općina Centar, saopćeno je. 

Nedžad Ajnadžić, načlenik Općine Centar je istakao da fašizam u našoj domovini nažalost još nije pobijeđen.

- Mi se i dalje moramo boriti protiv fašizma, ali nećemo se umoriti. Naša okupljanja će biti tradicionalna svake godine u isto vrijeme. Da ne bi neko ispisivao historiju koja nema veze sa istinom onda mi moramo zapisivati i govoriti. Ukoliko ne budemo mi pisali osigurat ćemo prazan prostor i dobit ćemo još nekog Petera Handkea. Moramo bilježiti važne događaje, datume i ličnosti. Svi oni koji su dali doprinos odbrani Bosne i Hercegovine moraju biti dio naše svakodnevnice - rekao je Ajnadžić i dodao kako će se u narednim danima odati počast Paddy Ashdownu, Tadeuszu Mazowieckom, Aloisu Mocku i Mustafi Hajrulahoviću Talijanu.

Uskoro će biti izrađene njihove biste i postavit će se na najprometnijim šetnicama u općini Centar.

centar borci 3.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.