open-navfaktor-logo
search
Park prirode
Borba sa vatrenom stihijom: I Blidinje ima svoje heroje
Danas je sedmi dan otkad je buknuo požar na Čvrsnici u Parku prirode Blidinje, do sada je opožareno oko 150 hektara i trenutno stanje nije dobro.
22.07.2022. u 18:01
get url
text

Da i Blidinje ima svoj heroje pokazuju slike koje su objavljene na brojnim portalima. Odmor prije nove borbe s vatrenom stihijom. 

U gašenje požara osim pripadnika JVP Posušje, učestvuju DVD-a Rakitno, planinari, uposlenici ŠGD-a ŽZH i Hercegbosanske šume, uključeni su i pripadnici svih vatrogasnih jedinica u Zapadnohercegovačkom kantonu, gorskih službi spašavanja, kao i pripadnici javnih vatrogasnih jedinica Tomislavgrada, Čapljina i Jablanica, te pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. 

Brojnim vatrogascima i volonterima na Blidinju jučer su se pridružili i vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar. 

Štab Civilne zaštite općine Posušje uputio je u četvrtak apel svim žiteljima i vlasnicima nekretnina na području Blidinja, ostalim fizički spremnim dobrovoljcima iz Posušja i drugih općina i gradova da pruže pomoć u gašenju požara na području Parka prirode Blidinje. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.