open-navfaktor-logo
search
Ordinacija MHS i Crveni križ
Besplatni paketi sa hranom i higijenskim maskama za 70 socijalno ugroženih starijih osoba
U povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, privatna ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju MHS je u saradnji sa Crvenim križom Kantona Sarajevo, odlučila pomoći socijano ugrožene osobe treće životne dobi.
06.04.2021. u 17:31
get url
text

Prema riječima prof. dr. Mirsada Muftića, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijaliste reumatologije, pomoć će se ogledati kroz podjelu 70 paketa za najugroženije starije osobe.

- Paketi sadrže različite vrste voća, vitamine, deserte i higijenske maske, a bit će dostavljeni u organizacije Crvenog križa općina u Kantonu Sarajevo koje će izvršiti distribuciju do krajnjih korisnika – kazao je Muftić.

Kako su naveli, ordinacija MHS će, u sklopu Svjetskog dana zdravlja, u periodu od 7. aprila do 7. maja osigurati besplatan fizijatrijski pregled za sve osobe treće životne dobi koje su preboljele COVID-19, a svima onima koji budu uključeni u rehabilitacioni proces, bit će obezbijeđen paket rehabilitacionih usluga za 30 posto niži u odnosu na redovni cjenovnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.