open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnica Sarajeva
Benjamina Karić: Planiramo osvijetliti tmurni RTV dom, nastavlja se rekonstrukcija sarajevskih fasada
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić održala je novogodišnju press konferenciju na kojoj se osvrnula na glavne projekte koje je Grad Sarajevo uradio u godini na izmaku, te je najavila neke nove za 2024. godinu.
26.12.2023. u 12:52
get url
text

Kako je istaknula Karić, 2023. posebna pažnja poklonjena je rekonstrukciji fasada u Sarajevu, a s projektom Grad Sarajevo će nastaviti i u novoj godini. Prema njenim riječima, u narednoj godini bit će rekonstruisana Gospođicina kuća u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 1, nekadašnji JAT-ov neboder, fasade u Radićevoj, Jadranskoj, Mula Mustafa Bašeskije...

- Ukoliko nam sredstva budu dozvoljavala, moja zamisao je da rekonstruišemo sve fasade u četiri gradske općine jer bismo tada postigli puni efekat i naš grad bi zablistao. Ponosna sam što smo ove godine uspjeli nakon poteškoća podići spomenik Tvrtku I Kotromantiću 30. augusta, prekoputa Predsjedništva, ondje gdje mu je mjesto i gdje će i ostati - poručila je Karić.

Najavila je i rekonstrukciju tri sarajevska vrtića Sarajevu.

- Za dva vrtića smo dobili sve potrebne saglasnosti. Riječ je o vrtiću Agan Bostandžić u Starom Gradu. Iznos ove rekonstrukcije je milion i 800 hiljada KM. Drugi vrtić je Kolibri u Novom Sarajevu u iznosu većem od dva miliona - kazala je gradonačelnica Karić.

Kazala je i da joj je žao što RTV dom u općini Novi Grad "izgleda onako sivo i tmurno tako da i tu želimo donijeti promjenu".

- Odlučili smo osvijetliti RTV dom i tome ćemo se posvetiti naredne godine - kazala je, između ostalog, Karić.

Kompletno obraćanje gradonačelnice Sarajeva možete pogledati u videu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.