open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Bećirović primio bivšeg pripadnika Armije RBiH Osmana Osmanovića
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je primio bivšeg pripadnika Armije Republike BiH Osmana Osmanovića iz Brčkog, koji se nakon tri godine i pet mjeseci zatočeništva u Beogradu vratio u BiH. 
04.05.2023. u 18:32
get url
text

Osmanović je iskreno zahvalio članu Predsjedništva BiH Bećiroviću i njegovim najbližim saradnicima na cjelokupnoj pomoći njemu i njegovoj porodici.

Bećirović je istakao da, iako pravosudne institucije Bosne i Hercegovine a ni Haški sud, nisu imali nikakve naznake da je potrebno pokrenuti procesuiranje Osmanovića, srbijanske vlasti su ga u novembru 2019. godine uhapsile prilikom pokušaja prelaska granice sa Srbijom, te pritvorile i neopravdano procesuirale, bez obzira na navedene pravne činjenice.

- Istina i pravda moraja pobijediti. Vrijeme je za nove odnose u regiji, koji će se bazirati na ravnopravnosti i međudržavnom uvažavanju. Posebno je važno da prestane neovlašteno miješanje bilo koje države u pitanja za koja je nadležna sudska vlast Bosne i Hercegovine - istaknuto je, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.