open-navfaktor-logo
search
Obavljena obdukcija
Banjalučanka preminula od sepse: Formiran tim koji će utvrditi kako je došlo do smrti bebe, a potom i majke
Banjalučanka  I.M. (39) koja je preminula u subotu oko 10.35 sati u UKC RS u Banjoj Luci, najvjerovatnije najvjerovatnije je preminula od komplikacija izazvanih sepsom.
21.04.2020. u 11:29
get url
text

Iz policije i tužilaštva još uvijek ne saopćavaju zvanične detalje, a iz Univerzitetsko kliničkog centra RS su saopćili su da je formiran stručni tim za utvrđivanje okolnosti u vezi sa smrću I.M.

Oni su precizirali da je žena hospitalizovana u njihovoj ustanovi u petak 17. aprila 2020. godine u kasnim poslijepodnevnim satima, a preminula sutradan u 10:35 sati.

- Obdukcija tijela je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. S obzirom na to da se ovaj slučaj odnosi na lične informacije koje se tiču privatnosti, a koje su višestruko zaštićene zakonskim propisima, nismo u mogućnosti da dostavimo detaljnije informacije – naveli su iz UKC RS u Banjoj Luci.

Nezvanično saznajemo da je cijeli slučaj policiji i tužilaštvu prijavio suprug preminule trudnice.

Prema informacijama iz istrage, I.M. je u četvrtak u UKC RS radila amniocintezu.

Nakon povratka kući pogoršalo joj se zdravstveno stanje i dobila je temperaturu, te se ponovo javila u bolnicu na Paprikovac, ali su je odatle uputili u krug stare banjalučke hirurgije, gdje je trenutno Pulmologija u koju se smještaju lakši bolesnici pozitivni na koronavirus.

Zatim je ponovo vraćena u bolnicu na Paprikovac, ali je ubrzo konstatovano je da je beba preminula.

Nedugo zatim naglo se pogoršalo i stanje majke, te je i ona preminula.

Iz policije su jutros kratko istakli da je dežurni tužilac naredio da se dostavi zahtjev UKC-u radi dostavljanja medicinske dokumentacije, kao i da je u toku rad na ovom predmetu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.