open-navfaktor-logo
search
Osipanje SBiH
Bandić o transferima u Skupštini KS: Znamo koji krugovi Trojke "rade" na zastupnicima
Predsjednik Kluba Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić izjavio je za Faktor da je upoznat, nakon odlaska Admele Hodžić, sa informacijama da bi ovaj klub mogao napustiti još jedan zastupnik, ali da to nije niti on niti Fatima Gavrankapetanović Smailbegović o kojoj se, tvrdi Bandić, uveliko spekulisalo.
13.07.2023. u 13:16
get url
text

- Stranka za BiH ima potpisan sporazum na osnovu kojeg će realizirati određene aktivnosti sa koalicionim partnerima i držimo se našeg dogovora. Da li neki pojedinac ima neke druge namjere, ne bih to komentirao, to je više pitanje za gospođu Admelu – kaže Bandić.

VEZANI TEKST - Admela Hodžić napustila Stranku za BiH, koji su razlozi?

Ističe da zna za određene krugove iz "Trojke" koji su isključivo zaduženi za "obavljanje poslova rada na određnim zastupnicima".

- Pitali su me za gospođu Fatimu. Sasvim sam siguran da ona neće napustiti Klub jer imam s njom jako korektan odnos, ona je jedna izuzetno obrazovana gospođa, dama. Posmatramo postupak gospođe Admele Hodžić i postavljamo pitanje je li naša politička scena u Kantonu Sarajevo spala na to da pojedinci odlučuju o interesima građama ili stranke koje su potpisale sporazum - kaže Bandić.

Konstatuje da je "naš politički sistem takav kakav jeste i daje joj mogućnost samostalnog djelovanja".

- Međutim, mislim da političke snage koje žele napraviti promjenu u KS ne mogu to napraviti sa pojedincima, već samo sa ozbiljnim političkim projektima, a pojedinci imaju samo snagu za rješavanje invidivualnih interesa. Mislim da više niko iz našeg kluba neće otići - zaključuje predsjedavajući Kluba Stranke za BiH.

Kantonalni ministar iz SBiH Almir Bečarević kaže da većina u Skupštini KS i dalje postoji.

VEZANI TEKST - Stranka za BiH ostala bez kantonalnih zastupnika i svih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu

- I dalje ova vlada prema broju zastupnika ima većinu, a mi tačno znamo ko je i šta radio Admeli. Nemamo informaciju da ćemo biti isključeni iz većine. Trenutno sve normalno funkcioniše - kaže ministar.

Admela Hodžić je jučer sa Redžom Lemezanom, koji je ranije napustio Našu stranku, formirala svoj klub zastupnika. U njemu su, uz njih dvoje, Damir Marjanović iz Pokreta Za nove generacije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.