open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH i VSTV
Bakljada na višegradskoj ćupriji: Udruženje Žena-žrtva rata podnijelo prijavu protiv Novaka Knežića i NN osoba
Udruženje Žena-žrtva rata podnijelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine protiv Novaka Knežića iz Višegrada i NN osoba koje su povodom neustavnog dana RS-a 9. januara organizovale, odobrile i nisu spriječile bakljadu i vatromet na mostu Mehmed-paše Sokolovića na kojem su tokom agresije na BiH počinjeni monstruozni zločini nad bošnjačkim civilima Višegrada i okoline.
11.01.2024. u 11:09
get url
text

VEZANI TEKST - Navijači Crvene zvezde na višegradskoj ćupriji slavili neustavni dan RS-a skandirajući Mladiću

- Novak Knežić je postavio video na YouTubeu, a NN osobe su organizovale, odobrile i nisu spriječile okupljanje na mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu. Krivična prijava je podnesena jer su počinili krivično djelo iz člana 145/a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Na mostu Mehmed-paše Sokolovića na kojem su počinjeni brojni zločini nad Bošnjacima, istakli su oficirsku kapu ratnog zločinca Ratka Mladića, skandirajući ime ratnog komandanta Vojske RS-a, koji je zbog genocida i drugih zločina osuđen na doživotnu kaznu zatvora i pjevali pjesme kojima se vrijeđa dostojanstvo drugog naroda, pozivajući na mržnju i netrpeljivost - navodi se u saopćenju Udruženja Žena-žrtva rata. 

- Veliki broj navijača beogradskog Fudbalskog kluba Crvena zvezda uz bakljade i vatromet u Višegradu čestitao je građanima 9. januar, dan Republike Srpske. Navijači crveno-bijelih iz Višegrada okupili su se kod mosta Mehmed paše Sokolovića i kod spomenika poginulim borcima i simbolično čestitali Republici Srpskoj - stoji u opisu videa na YouTubeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.