open-navfaktor-logo
search
Ima samo sedam kalorija
Moćno povrće koje napada stomačno salo - dodajte ga jajima i izgubite koji centimetar u struku
Ako vam je cilj riješiti se stomačnog sala, važno je napraviti male promjene u prehrani i rutini vježbanja
Autor: Gloria.hr
27.03.2024. u 17:52
get url
text
Malo ko ne veže ovo povrće s Popajevom snagom, a čini se da je i mnogima omiljeni lik iz crtića bio u pravu. Špinat je zeleno lisnato povrće koje je na vrhu ljestvice kao povrća najbogatijeg hranjivim tvarima, piše Gloria.hr 
Samo jedna šoljica, otprilike 30 grama, sirovog špinata osigurava 16 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A, a uz to i 120 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina K, a sve to sa samo sedam kalorija.
Špinat bismo trebali jesti cijele godine, a posebno u proljetnim mjesecima kada organizmu, nakon iscrpljujuće zime, nedostaje vitamina i minerala.
Skidanje sala s stomaka može biti frustrirajuć proces, ali se ne može požuriti. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko stomačnih organa, zahtijeva promjenu načina života i prehrambenih navika.
Naprimjer, uključivanje više vlakana i proteina u prehranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodanog šećera te redovno vježbanje mogu biti odlične opcije za početak.
Ako vam je cilj riješiti se stomačnog sala, važno je napraviti male promjene u prehrani i rutini vježbanja. Jedan od načina na koji to možete učiniti je uključivanje više povrća u svaki obrok.
Prema dijetetičarki Courtney D’Angelo, najbolje povrće koje će vam pomoći da smršate i izgubite salo na stomaku je upravo - špinat.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.