open-navfaktor-logo
search
Francuska manikura
Nekad popularni način uređenja noktiju ponovo se vraća u modu
Pretpostavlja se da se ovakav trend uređenja noktiju pojavio 30-tih godina prošlog stoljeća
13.08.2019. u 22:19
get url
text

I oni koji baš i nisu modno osviješteni barem jedno su čuli za francusku manikuru. Riječ je o neutralnom i ne pretjerano naglašenom stilu uređenja noktiju, koji odgovara doslovno svakom stilu.

Pretpostavlja se da se ovakav način uređenja noktiju pojavio 30-tih godina prošlog stoljeća, a je li zaista riječ o francuskom izumu, zbog čega se naziva francuskom manikurom, nije poznato.

Izuzetno popularan ovakav trend uređivanja noktiju bio je početkom 2000. godine, a veliku popularnost imao je sve do unazad nekoliko godina, kada su saloni počeli nuditi raznovrsnije ponude.

Međutim, ako je suditi po pisanju stranih medija i kozmetičkim navikama aktuelnih trendseterica, popularni french vraća se ponovo u modu.

Ono što se s godinama ipak donekle promijenilo je način izrade francuske manikure. Naime, sada su bijeli vrhovi noktiju mnogo manji i decentnije izvedeni te nisu toliko upadljivi.

Osim toga, bijela boja se može zamijeniti bilo kojom drugom, pa možete dobiti french manikuru u nekoj živoj boji poput ružičaste ili joj se mogu dodati efekti sa zlatnim glitterom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.