open-navfaktor-logo
search
Savršena poslastica
Nakon "lijene žene" stiže i "lijeni muž", kako ga pripremiti
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom
22.10.2019. u 09:26
get url
text

Torta "lijena žena“ izuzetno je popularna zbog brze i lake pripreme, ali i zanimljivog naziva. Sada smo otkrili i kolač pod nazivom "lijeni muž“ - ne znamo baš zbog čega se ovako zove, ali ukus mu je zaista odličan!

Sastojci: 5 jaja, 1 litar mlijeka + 100 ml, 100 ml ulja, 250 g šećera, 250 g brašna, 1  prašak za pecivo, 3 kašike kakao praha, 4 kesice pudinga od vanile, 6 kašika kristal šećera, 500 g kisele pavlake, 5 kašika šećera u prahu, 300 g malina, 200 ml slatke pavlake.

Priprema: Skuhati 1 litar mlijeka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Miješajući da se ne zgrudva kuhati oko dva-tri minuta. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje, da se ne uhvati korica.

Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u pjenastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosijan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa. Smjesu sipati u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuhani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom ( kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi). Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa poslije 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.

Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.