Ona je na društvenim mrežama, a kasnije i ruskim medijima ispričala da je tokom veze s Zverev pokušao da je uguši jastukom.

VEZANI TEKST - Ozbiljne optužbe na račun teniske zvijezde: Tukao me, pokušao ugušiti jastukom, bojala sam se za svoj život

- To su neosnovane optužbe moje bivše devojke Olge Sharipove koje sam danas pročitao u medijima. To me je veoma rastužilo. Poznajemo se od kada smo bili djeca i mnogo toga smo prošli zajedno. Veoma mi je žao što daje takve izjave. Njene optužbe jednostavno nisu istina. Bili smo u vezi, ali ona se završila prije mnogo vremena. Ne znam zašto Olga sada iznosi ovakve optužbe. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo na odgovoran i odgovarajući način - poručio je Zverev u saopćenju.

Nijemac je otkrio da će očekuje djete s drugom, također bivšom djevojkom.

- Prethodnih nekoliko dana bili su prilično izazovni za mene. U svojoj 23. godini ću postati otac. I veoma se radujem rođenju djeteta. Iako Brenda i ja više nismo zajedno imamo dobar odnos i ja ću svoje obaveze ispunjavati kako dolikuje. Zajedno ćemo brinuti o toj maloj osobi dok bude rasla. Ne želim detalje da iznosim u javnost o ovoj privatnoj temi. Siguran sam da će i Brendi biti lakše bez uplitanja medija.