Teorije

Žuljević tvrdi: Odobren fond od 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a

Objavljeno: 30.07.2019. u 09:55

Ko je izdvojio 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a te kome je taj novac namijenjen kako bi se realizirala ta namjera, Žuljević nije objasnio

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH ostaje bez velikog broja članova. Dio njih je isključen, a mnogo veći broj samostalno istupa zbog neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva stranke. Za postojeću situaciju, ali i za nadolazeći talas osipanja stranačke infrastrukture, naročito u Tuzlanskom kantonu, čelnici SDP-a i njima bliski zvaničnici imaju objašnjenje.

Za člana Predsjedništva SDP-a Anera Žuljevića krivica ne leži u načinu na koji njegovi drugovi upravljaju strankom već u do sada neviđenoj teoriji zavjere.

- Čujem da je odobren fond od 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a BiH! Malo vam je to, brate – napisao je Žuljević na svom Facebook profilu.

Ko je izdvojio 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a te kome je taj novac namijenjen kako bi se realizirala ta namjera, Žuljević nije objasnio.

U posljednjih nekoliko mjeseci je, podsjetit ćemo, odlukom rukovodstva SDP-a iz te stranke isključen niz nekada istaknutih članova, a neslaganje sa politikom rukovodstva je kulminiralo u Tuzlanskom kantonu, gdje je stotine članova SDP-a već napustilo stranku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije