open-navfaktor-logo
search
Derbi 15. kola
Zrinjski na Grbavici razbio bezidejnog Želju
Fudbaleri Zrinjskog slavili su pobjedu u derbiju 15. kola Premijer lige BiH. Mostarci su na Grbavici savladali bezidejni Željezničar sa 3:0 i zadržali lidersku poziciju. 
01.11.2021. u 19:50
get url
text

Zrinjski je kontrolisao igru većim dijelom prvog poluvremena, ali Mostarci nisu imali konkretnijih prilika. Prvu i jedinu u prvom dijelu bilježimo u 35. minuti.

Nakon ubacaja sa desne strane, lopta dolazi do Bilbije, koji sa pet, šest metara pogađa vanjski dio mreže.

Željo se u prvom poluvremenu opredijelio za odbranu svog gola, a nekoliko puta je zaprijetio iz polukontri. Iz jedne takve Zdunić je slabo šutirao, pa Soldo nije imao problema da zaustavi njegov pokušaj.

{$galerijaFotografija}

Pitanje pobjednika riješeno je na otvaranju drugog dijela. Prvo je Bilbija probio desnu stranu Željine odbrane i uposlio Bašića, koji u 48. minuti rutinski pogađa za 0:1.

Sedam minuta kasnije penal za Zrinjski, nakon što je Blažević srušio Malekinušića.

Sa bijele tačke pogodio je Bilbija, a domaći su se bunili jer su smatrali da je kapiten Zrinjskog imao dva kontakta sa loptom. I zaista jeste, prvo je desnom dodirnuo loptu, a potom lijevom nogom poslao loptu u mrežu. Ipak, Sivac nije poništio gol, nego je Kosoriću pokazao žuti karton zbog prigovora.

Do kraja susreta najbolju priliku Željo je imao preko Bekrića, koji je gađao iz slobodnjaka, ali je Soldo paradom spasio svoj gol. 

Tačku na "i" stavio je Bilbija svojim drugim golom u 89. minuti pogađa za konačnih 0:3.

 

20211101190011_IMG_7071_edit_601301146398871.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.