open-navfaktor-logo
search
Fudbaler West Hama
Zouma kažnjen zbog šutiranja mačke: Ostao bez dvije plaće, Adidas raskinuo ugovor sa njim, oduzeti mu ljubimci...
Kurt Zouma, fudbaler West Hama, šokirao je javnost nakon što je objavljen video u kojem šutira svoju mačku.
09.02.2022. u 21:10
get url
text

On je snimljen kako udara svog kućnog ljubimca u luksuznoj vili vrijednoj dva miliona funti, a video koji je zgrozio javnost snimio je njegov brat.

Osim što je šutirao ljubimca, na snimku se vidi kako Zouma u jednom trenutku jako šamara svog ljubimca pred djetetom, te kako na mačku baca cipele. Ova snimka je zgrozila javnost, a javile su se i organizacije za zaštitu životinja koje su zatražile hitne sankcije za francuskog fudbalera.

- Izvinjavam se zbog svojih postupaka. Nema nikakvog opravdanja ni objašnjenja za to što sam napravio i iskreno se kajem - izjavio je Francuz koji je u West Ham stigao prošloga ljeta iz Chelseaja za 35 miliona eura. 

VEZANI TEKST - Zouma šutirao mačku, prijeti mu zatvor zbog brutalnosti prema životinjama

Iz West Hama su objavili da je kažnjen oduzimanjem dvije plaće.

- Kurt se kaje kao i svi u klubu, razumije potrebu za reakcijom. Nezavisno o istrazi, klub potvrđuje da je Kurt Zouma kažnjen maksimalnom mogućom kaznom od 250.000 funti nakon njegovih postupaka. Prihvatio je kaznu. U dogovoru s klubom, novac će biti doniran udruženjima za zaštitu životinja - stoji u saopćenju kluba.

RSPCA, engleska organizacija koja se bori protiv nasilja nad životinjama, oduzela mu je obje mačke prema kojima je bio nasilan.

Uz sve to, BBC piše kako je Adidas nakon incidenta raskinuo ugovor sa Zoumom.

Fudbaler West Hama se našao i na meti navijača koji su mu zamjerili na  ponašanju, a tome su svjedočili njihovi zvižduci svaki put kad bi primio loptu na sinoćnjem meču protiv Watforda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.