open-navfaktor-logo
search
Lista kanala
Zmajevi u TV prijenosu: Gdje i kako gledati utakmicu BiH - Sjeverna Irska?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 8. oktobra na Grbavici će ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2021. godine.
04.10.2020. u 14:26
get url
text
get url
text

UEFA je najavila da će se na tribine moći vratiti navijači (u našem slučaju ta brojka neće prelaziti 2.000), ali je, bar donekle, dobra stvar što je osiguran TV prijenos ovog meča.

Zašto donekle? Kao što je poznato više od polovine građana u BiH neće biti u prilici gledati utakmice baraža (i eventualno finale protiv boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska) jer će direktan prijenos biti emitovan na Nova BH (kanal s nacionalnom pokrivenošću).

Problem je što ovaj TV kanal od 16. januara 2020. godine nije u programskoj shemi kablovskih operatera BH Telecoma (Moja TV), m:tela (kao i kompanija u njegovom vlasništvu - Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eroneta.

Za one koji su korisnici pomenutih kablovskih operatera jedna od opcija za gledanje Zmajeva je ta da kupe običnu antenu i pokušaju "uloviti" signal zemaljske mreže.

Druga opcija je da pokušaju uhvatiti jedan od sljedećih kanala na kojima je, do sada najavljen TV prijenos sa Grbavice. To su: 20 Mediaset (Italia) / HD, Cosmote Sport 1 HD, L'Equipe TV Online (geo/R) ili Sky Sports Premier League / HD. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.