open-navfaktor-logo
search
Omjer 1-6
Zmajevi se nisu proslavili bez povrijeđenog Edina Džeke
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, došao je povrijeđen na pripreme pred odlučujuće utakmice kvalifikacija za SP 2022.
10.11.2021. u 07:22
get url
text

Još je neizvjesno da li će Dijamant biti spreman za subotnji meč sa Fincima i utakmicu protiv Ukrajine, koja je na rasporedu tri dana kasnije.

VEZANI TEKST - Nasmijani Edin Džeko oraspoložio selektora i obradovao navijače BiH

Napadač Intera ima oštećenje mišića zadnje lože natkoljenice i uključen je program fizikalne terapije.

Ono što ne ide u prilog našem stručnom štabu je činjenica da se nismo proslavili u utakmicama bez Džeke.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 121 utakmicu, od čega je 110 puta bio starter, osam puta je ušao s klupe, a tri meča odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zbog povreda je propustio devet susreta, ali treba naglasiti da na Kirin kup u Japan svakako ne bi putovao ni da nije bio povrijeđen.

VEZANI TEKST - FSBiH objavio sjajne vijesti: Edin Džeko u procesu oporavka

Stoga, računajući sedam utakmica na kojim ga je povreda spriječila da nastupi, naš tim ima omjer od jedne pobjede i šest poraza.

Zanimljivo, slavili smo samo protiv Finaca, 12. oktobra 2019. godine na Bilinom polju, dok smo redom gubili od Bugarske (prijateljski meč - 1:2), Izraela (kvalifikacije - 0:3), Grčke (kvalifiakcije - 1:2), Irana (prijateljski - 0:2), Nizozemske (Liga nacija - 1:3) i Italije (Liga nacija - 0:2).

Ipak, nadamo se da će se Džeko oporaviti do subote jer njegovo iskustvo itekako će nam mnogo značiti u duelu sa Fincima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.