open-navfaktor-logo
search
Ništa novo
Zmajevi ni danas nisu dobili selektora, zakazana nova sjednica Izvršnog odbora
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao što smo i najavili, danas nije dobila selektora.
28.12.2020. u 15:00
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Ni Petev, ni Barbarez: FSBiH u pat poziciji, Zmajevi (ne)će sutra dobiti selektora?

Za Faktor je potvrđeno da će nova sjednica Izvršnog odbora FSBiH biti održana 4. januara 2021. govine. 

Danas se trebalo rasporavljati o nasljedniku Duška Bajevića, a najozbiljniji kandidati bili su Ivaylo Petev i Sergej Barbarez. 

Međutim, dogovor nije postignut, pa ćemo u 2021. godinu ući bez selektora. 

Kako saznajemo na narednoj sjednici, 4. januara, naredne godine, Stručna komisija ponudit će ime samo jednog kandidata, a članovi Izvršnog odbora će usvojiti ili odbiti prijedlog.

- Danas je u Sarajevu održana 61. redovna sjednica Izvršnog odbora FSBiH na kojoj je bio prisutan i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz. Članovi IO su razmatrali dostavljene izvještaje Stručne komisije za izbor selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaključeno je da zbog iznimne važnosti donošenja kvalitetnog rješenja o imenu novog selektora Izvršni odbor još jednom analizira dostavljene prijedloge, a odluka će biti donijeta na narednoj sjednici IO koja je zakazana za 4. januar 2021. godine - saopćeno je iz FSBiH.

Da bi bio izabran Bajevićev nasljednik, po Statutu, on mora dobiti podršku 11 članova IO.

- Izvršni odbor donosi pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih članova, od kojih jedan glas mora biti iz FSRS i dva glasa iz NS FBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza) - piše u Članu 38. Statuta, a koji se odnosi na kvorum za donošenje odluka i stupanje na snagu.

Novi selektor bh. tima na klupi Zmajeva debitovat će 24. marta 2021. godine u meču 1. kola kvalifikacijaza Svjetsko prvenstvo 2022. godine i to na gostovanju kod Finske.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.