open-navfaktor-logo
search
Nikad manja podrška
Zmajevi iz Helsinkija kreću u pohod na Mundijal u Kataru
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovanjem u Helsinkiju kod Finske večeras otvara kvalifkacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
24.03.2021. u 08:20
get url
text

Zmajevi će u pohod na Mundijal krenuti sa novim selektorom Ivaylom Petevom, koji će večeras imati i debi na klupi našeg tima. Upravo je novi selektor podijelio javnost, s obzirom na to da je bugarski stručnjak izabran prije Sergeja Barbareza, ljubimca većeg dijela bh. navijača. Stoga, selektor i njegovi izabranici nisu imali nikada manju podršku javnosti.

- Zadovoljan sam jer nemamo problema sa povredama. Što se sastava tiče, 90 posto znam ko će nastupiti - rekao je Petev, koji je najavio da će njegovi izabranici jurišati na trijumf:

- Veoma je bitno kako ćemo se ponašati na terenu, kakav ćemo imati pristup, koliko ćemo šansi stvoriti. Naravno da idemo na pobjedu svim snagama, ali rezultat ne mogu da predvidim. Naš glavni cilj je pobjeda i sve smo podredili tome.

O protivniku je kazao da je Finska odlična ekipa.

- Znamo da neće biti lako, ali vjerujem u svoje igrače i učinit ćemo sve da pobijedimo. Imamo poštovanje za sve naše protivnike. Informisali smo se o Finskoj. Ono što bi moglo da donese prevagu na našu stranu je jedinstvo. To bi moglo biti naše najjače oružje - istakao je Petev.

Optimista je i Edin Džeko, kapiten Zmajeva.

- Moramo biti pravi kao ekipa i samo tako možemo doći do željenog rezultata - poručio je Dijamant, koji od novog selektora očekuje bolje rezultate:

- Međutim, selektor ne može sam donijeti rezultat. Mi igrači moramo biti na nivou, što u prošlim kvalifikacijama nije bio slučaj. Sigurno je da možemo bolje. Od nas samih igrača očekujemo mnogo više u odnosu na ono što smo pokazali u prošlim kvalifikacijama - kazao je Džeko.

O večerašnjem duelu u Helsinkiju govorio je i Markku Kanerva, selektor Finske.

- Pred nama je teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Motivacija je na visokom nivou, igrači jedva čekaju da izađu na teren - rekao je Kanerva.

Utakmica u Helsinkiju igra se večeras od 20.45 sati, a sudit će Tasos Sidiropoulos iz Grčke.

Zmajevi će 31. marta na sarajevskoj Grbavici ugostiti Francusku, a između ta dva kvalifikaciona ogleda odigrat će i prijateljski susret sa Kostarikom (27. marta u Zenici). Uz Finsku i Francusku u našoj grupi su i Ukrajina i Kazahstan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.