- Konaković mora javnosti odgovoriti da li su istina optužbe koje je na njegov račun i račun njegove stranke iznio njen bivši član Nijaz Musić, kazavši u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona, pred kamerama, da je Konaković stalno boravio u Goraždu pokušavajući, skupa sa ostalim članovima NiP-a, "završiti" i "odraditi" zastupnike koji bi glasali za izbor zastupnika te stranke u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Konaković mora javnosti objasniti da li su istinite Musićeve tvrdnje da su zastupnicima nudili novac i pozicije na federalnom i kantonalnom nivou u zamjenu za glas pri izboru delegata.

Predsjednik NiP-a, također, javnosti mora objasniti u kojem je svojstvu vršio pritisak na zastupnika u Skupštini Posavskog Kantona Muju Puzića, te šta je to, kako glasi u javno objavljenoj poruci koju je poslao Puziću, "fino poredao sa HDZ-om".

Umjesto što pokušava sakriti ove informacije i ignorisati postavljena pitanja neutemeljenim napadima na SDA, Konaković bi konačno trebao ponuditi odgovore javnosti, ali i nadležnim institucijama koje su dužne ispitati ovakve ozbiljne optužbe za trgovinu utjecajem i korupciju. Konaković i dr., čekamo istragu - navodi Zildžić.