open-navfaktor-logo
search
Mjere
Zenička bolnica zbog epidemije gripe od ponedjeljka ukida posjete pacijentima
Kantonalna bolnica Zenica obavijestila je građanstvo da zbog epidemiološke situacije u vezi sa gripom od ponedjeljka, 10. februara do daljnjeg ukida sve posjete hospitaliziranim bolesnicima na odjelima te bolnice.
07.02.2020. u 11:49
get url
text

Radi neophodne komunikacije sa porodicom te davanja informacija, ostaje na snazi odluka da utorkom i četvrtkom, između 13.00 i 14.00 sati, može doći jedan član porodice oboljelog koji nema simptome upale gornjih disajnih puteva.

-Ovo su preventivne mjere, koje je predložio Krizni štab za praćenje koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona - izjavio je Feni Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a.

Dodaje kako je trenutno na tom odjelu hospitalizirano troje oboljelih za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom gripe H1N1.

-Oni su dobro i uskoro bi trebali biti pušteni svojim kućama. Tokom dana ili najdalje u ponedjeljak, za još šest pacijenata, a za koje sumnjamo da su oboljeli od istog virusa, očekujemo laboratorijsku potvrdu iz Sarajeva - kaže Drljević.

Tokom ove sezone gripe, potvrđeno je da je na tom odjelu KBZ-a troje pacijenata preminulo od virusa gripe H1N1, a svi su preminuli unazad 20-ak dana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.