Zemaljski muzej poziva: Glasajte do 10. januara koju izložbu želite vidjeti u 2018. godini

objavljeno: 18.12.2017. u 22:11

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine vjernu publiku uvijek obraduje zanimljivim projektima i sadržajima. 

Njegov vjerni tim sada je odlučio da im pokaže koliko zaista razmišljaju o njihovim željama, pa su ih na zvaničnoj Facebook stranici muzeja upitali koju izložbu žele vidjeti u 2018. Godini.

- Dvoumimo se između dva prijedloga i treba nam vaša pomoć! Želite li vidjeti izložbu "Strah od životinja" ili "Svijet koji nestaje"- napisali su.

Glasanje traje do 10. januara, a obje izložbe imaju za cilj podići svijest muzejske publike o očuvanju i zaštiti životne sredine. Obje izložbe će vas uvući u magični svijet prirode i pokazati vam i žive primjerke vrsta u terarijumima.

"Strah od životinja" odgovorila bi na pitanja kojih se životinja zaista treba bojati i šta uraditi ako se sretnete sa životinjom iz svojih najgorih noćnih mora? Koje su to životinje koje nam utjeruju najviše straha u kosti? Izložba pokazuje kako je bezrazložno ubijanje životinja i uništavanje njihovih staništa često posljedica negativnog odnosa ljudi prema životinjama koje izazivaju strah. "Svijet koji nestaje" donosi saznanje o problemu izumiranja živog svijeta, kako na globalnom tako i na nacionalnom nivou? Izložba će ponuditi bogadstvo raznovrsnost živog svijeta Bosne i Hercegovine, a namjera je izložbom ukazati na njegovu ugroženost i značaj zaštite.