open-navfaktor-logo
search
Pet pozitivnih
Željo potvrdio pisanje izraelskih medija, hoće li meč u Haifi biti odigran?
Ministarstvo zdravstva Izraela jutros je testiralo sve članove delegacije FK Željezničar koji su u Haifi, a testovi su pokazali još pet pozitivnih odgovora.
26.08.2020. u 19:36
get url
text

- FK Željezničar je u komunikaciji s Ministarstvom i UEFA-om, te uskoro očekujemo više informacija u vezi s odigravanjem utakmice, a konačnu odluku će donijeti Ministarstvo zdravstva Izraela - saopćeno je iz kluba sa Grbavice.

Željezničar je večeras trebao odraditi trening, ali je on otkazan.

Prije puta u Izrael testirani su svi članovi ekspedicije Plavih, a tada je šest fudbalera bilo pozitivno na COVID-19 i oni nisu zauzeli mjesto u avionu za Haifu.

VEZANI TEKST - Važne odredbe kojih se Sarajevo, Borac, Zrinjski i Željo moraju pridržavati, ili ispadaju iz Evrope

- U slučaju testiranja, ako je više od jednog igrača ili zvaničnika pozitivno na koronavirus, meč će se odigrati prema planu ukoliko nadležni ne odluče da cijeli tim ide u karantin. Ako ima 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, onda meč mora da se igra. Ako ima manje od 13 igrača registrovanih na A listi, ili ako nema golmana, UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni, ako država može da osigura nove testove kojima će se podvrgnuti dovoljan broj igrača - piše u protokolu UEFA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.