open-navfaktor-logo
search
Novo partnerstvo
Željo fudbalski tone, digitalno jača: Predsjednik Cerić uzbuđen
Dok Željo već 14 uzastopnih utakmica nije okusio slast pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, predsjednik kluba Samir Cerić sklapa sportsko tehnološka - partnerstva.
17.05.2021. u 12:41
get url
text

Plavi rezultatski tonu sve dublje, ali digitalno napreduju.

Željo je sklopio partnerstvo s kompanijem Homefans "kako bi fudbalskim navijačima širom svijeta dočarali draži i doživljaj derbija na Grbavici".

- Kompanija Homefans  nudi više od 350 doživljaja predvođenih lokalnim partnerskim invididuama i organizacijama, uključujući i partnerstva sa profesionalnim sportskim klubovima rasprostranjenim na četiri kontinenta. Njihova najnovija partnerstva uključuju jednog od najstarijih historijskih fudbalskih klubova Argentine sa sjedištem u glavnom gradu, Buenos Airesu, Argentinos Juniors, klubu u kojem je Diego Maradona započeo svoju fudbalsku karijeru, kao i PAOK FC, jednim od najuzbudljivijih klubova i brendova grčkog fudbala, koji se također smatra kao jedan od najistaknutijih fudbalskih klubova u Grčkoj - saopćeno je iz Željezničara.

- Ovo partnerstvo omogućit će objema stranama da dodatno prodube svoje napore na saradnji oko virtualnih turneja, kao i jedinstvenih doživljaja iz stvarnog života. Jednako tako, cilj mu je promoviranje brenda FK Željezničar međunarodnoj publici, šireći domet bogate bh. fudbalske kulture i uživo doživljaja kako vezanih za utakmice našeg Kluba, tako i za bh. kulturu i naše gostoprimstvo - dodaju u saopćenju.

Samir Cerić, predsjednik FK Željezničar kaže:

– Jako sam uzbuđen što pokrećem još jedno partnerstvo za naš klub s Homefansima, a to je jedinstveni model na tržištu, gdje strastveni navijači organizuju jedinstvene sportske turneje u svojim rodnim gradovima, koje će se pokrenuti kao dio ovog partnerstva i omogućit će našim navijačima koji će neke od velikih derbija prikazati međunarodnoj publici, u početku virtualno, a nakon što se ograničenja pandemije povuku, i u stvarnom životu. Ovo će zasigurno najbolje promovisati našu strast prema fudbalu, kao i našu kulturu i gostoprimstvo milionima širom svijeta, a pojedincima i organizacijama omoguciti dodatni izvor prihoda i zaradu. Fudbal je više od sporta u BiH i u FK Željezničaru. To je način življenja i nešto što je duboko ukorijenjeno u našoj kulturi, od samog rođenja.

FK Željezničar će pružit partnerima iz Homefansaa ekskluzivni pristup svom stadionu i doživljajima na utakmicama, pogotovo velikim derbijima tipa najvećeg gradskog derbija protiv FK Sarajevo, i omogućavajući ljubiteljima fudbala dodatnu priliku da se približe klubu više nego ikada prije. Kao posljedica pandemije, Homefans pokreću seriju inovativnih doživljaja virtualnog stadiona koji navijači mogu doživjeti iz udobnosti svojih domova – Homefans LIVE. Temeljni koncept, "Iskustvo navijača od 360 stepeni" otvara velike mogućnosti međunarodne javnosti da sazna više o klubu, njegovoj historiji, tradiciji i brendu, a također i stvara opipljive veze s klubom putem prodaje artikala iz shopa".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.