Mirza Delibašić

Želimir Altarac Čičak organizira u subotu desetosatni koncert

Objavljeno: 05.11.2019. u 08:06 Autor: D. Z.

Sarajevski DJ, novinar i muzički urednik Želimir Altarac Čičak obilježit će 50 godina karijere koncertom "Izvan vremena za sva vremena"

FOTO: Facebook

Sarajevski DJ, novinar i muzički urednik Želimir Altarac Čičak obilježit će 50 godina karijere desetosatnim koncertom "Izvan vremena za sva vremena", u subotu, 9. novembra, u dvorani "Mirza Delibašić".

Čičak je tokom proteklih pet decenija postao zaštitni znak sarajevske pop-rock škole kao autor mnogobrojnih radijskih i tv emisija, a naročito kao neumorni promotor mladih bendova koji su svoje prve nastupe zabilježili na legendarnim "Rock maratonima" 80-ih godina .

To će biti pravi rock spektakl na kojem će nastupiti Crvena jabuka, Neverne bebe, Opća opasnost, Osvajači, Bolero, Vatreni poljubac, Emir Bukovica i Frozen Camels, Protest, Maja Milinković...

- Ovo će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu saradnju s prijateljima tokom proteklih godina i decenija. Posljednji put to se desilo 14. oktobra 1989. godine u punoj Zetri, gdje je nastupilo dvadeset bendova pred 15.000 posjetilaca. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj jubilarac poslije tri decenije desi, bez obzira na vrijeme u kojem živimo i da se tu ponovo uključe moji prijatelji i tako podsjete na najveće hitove tokom svog djelovanja - kaže Želimir Altarac Čičak.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije