open-navfaktor-logo
search
Sve po zaslugama
Zbog Hrvatske odbio BiH, sada ostao bez poziva za Grčku i Bjelorusiju
Dragan Skočić, selektor mlade fudbalske reprezentacije Hrvatske, objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Grčke (13. oktobra, Tripoli) i četiri dana kasnije protiv Bjelorusije (Velika Gorica).
05.10.2023. u 17:07
get url
text

I to u biti i nije neka vijest koja bi bila interesantna bh. javnosti. Međutim, interesantna je jer na spisku nema Silvija Ilinkovića, fudbalera koji je u septembru odbio doći na okupljanje mlade reprezentacije BiH, uz poruku kako želi igrati za Hrvatsku.

Sada je Ilinković ostao bez Skočićevog poziva. Gledajući statistiku doskorašnjeg igrača Zrinjskog moglo bi se reći i zasluženo.

U devet utakmica Rijeke za koje je konkurisao, na terenu je proveo mizernih 79 minuta. Pet puta je utakmice svog tima odgledao sa klupe, a četiri puta je ulazio u igru (Varaždin 31 minutu, Istru 24, Lokomotivu 22 i Rudeš 2).

Ilinković je iz Nove Bile, u omladinskim kategorijama nastupao je za Novi Travnik, Jardol, Novu Bilu i Romare, potom je prešao u Široki, odakle je 2018. godine otišao u Rijeku. U klubu sa Rujevice nastavio se razvijati, 2021. je bio na posudbi u Posušju, a prošle sezone je sa Zrinjskim osvojio duplu krunu.

U dresu mlađih selekcija BiH upisao je 24 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.