open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Završila Pravni fakultet: Amna Muhamedović iz Maglaja u indexu ima upisano 49 desetki
Mlada Maglajka je rekla kako će njen uspjeh biti opravdan ako ostvari dva cilja - prvi je da radi ono što voli, a drugi da joj to donosi dobit. Želja joj je baviti se advokaturom, ali će o tome razmišljati tek nakon završetka master studija
30.10.2019. u 13:59
get url
text

Amna Muhamedović iz Maglaja Pravni fakultet u Sarajevu završila je sa prosjekom deset.

Amna je prva studentica sarajevskog Pravnog fakulteta koja je na kraju dodiplomskog studija u indexu imala upisano 49 desetki.

Mlada Maglajka je rekla kako će njen uspjeh biti opravdan ako ostvari dva cilja - prvi je da radi ono što voli, a drugi da joj to donosi dobit. Želja joj je baviti se advokaturom, ali će o tome razmišljati tek nakon završetka master studija.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić čestitao je Amni na ovom velikom uspjehu.

Premijer Ganić je izrazio zadovoljstvo jer je sugrađanka iz Zeničko-dobojskog kantona postigla uspjeh zbog kojeg će njeno ime biti upisano velikim slovima na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

- Naš primarni cilj je da drugima pošaljemo poruku da se rad i trud uvijek isplate. Za društvo je najbolja opcija da najuspješniji studenti ostanu vezani za fakultete, kao budući asistenti i profesori, ali ćemo biti sretni i ako nastavite karijere u javnom ili privatnom sektoru, jer će vaše znanje i upornost sigurno donijeti kvalitet gdje god dođete - kazao je Ganić.

Čestitke mladoj pravnici uputio je i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, kazavši da "sve desetke nipošto ne mogu biti slučaj" te da je to uspjeh koji najavljuje jednu blistavu karijeru.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona će Amni Muhamedović na idućoj sjednici odobriti i prigodnu novčanu nagradu, saopćeno je iz Vlade ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.