open-navfaktor-logo
search
Burno u Sarajevu
Zašto nije održana Skupština FSKS: Braco Hadžiosmanović prozvao Čolpu i Gvozdena
Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo trebala je biti održana jučer, ali je otkazana jer nije bilo kvoruma.
10.06.2021. u 15:08
get url
text

Kako piše SportSport pojavila su se samo dva delegata, zbog čega je i otkazana.

Članovima Skupštine pismenim putem se obratio i legendarni Alija Braco Hadžiosmanović, koji je u svom pismu iznio niz optužbi na račun Fuada Čolpe i njegovih saradnika.

VEZANI TEKST - FK Vrabanjuša Alije Brace Hadžiosmanovića izbačena iz lige

Hadžiosmanović je istakao da je obaviješten da je planiran izbor zamjenskih delegata Skupštine FSBiH i NS FBiH, te je pitao zbog čega FK i KMF Vrbanjuša nije dobila poziv za sjedniicu.

- Da li je klub koji je među ostalim klubovima osnivač Saveza isključen uz članstva suprotno Statutu, jer za isključenje iz Saveza odluku mora donijeti Skupština Saveza kao najviši organ upravljanja i odlučivanja, a ne neka Komisija?

Ko je donio takvu odluku i na temelju kojeg člana Statuta i Pravilnika? Molim za dokaz da je naš uvaženi član Velija Katica odustao od statusa zamjenskog člana ili je to nastavak odmazde prema kandidatima koji dolaze iz FK i KMF Vrbanjuša - napisao je Braco.

Ističe da je Savez talac dvije porodice (Čolpa i Gvozden) koji kako kaže kontrolišu sve finansijske tokove i sve procese koji se odvijaju u Savezu.

Dodao je da su uposlenici Saveza delegati, kontrolori, posmatrači, predavači, te da su u sve komitete postavili svoje ljude kako bi mogli klubove disciplinirati.

Pozvao je sve klubove da se kako kaže suprostave nepravdi, a cijelo pismo pročitajte u nastavku.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.