open-navfaktor-logo
search
Zastupički dom FBiH
Zašto Čampara ne odgovara zastupnicima na pitanja o nelegalnom praćenju ministra Džindića?
Šta je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine do sada učinila da spriječi rast cijena hrane i nafte i nafnih derivata, jedno je od zastupničkih pitanja na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
28.06.2022. u 11:50
get url
text

VEZANI TEKST - Na narednoj sjednici Vlade FBiH Program pomoći usljed inflacije

- Pitanje se odnosi na premijera Vlade FBiH, Vladu FBiH, resorne ministre, pogotovo ministra trgovine. Nas u Klubu zastupnika SDP-a vjerujem i građane zanima, zašto Vlada FBiH ništa ne čini po pitanju enormnog divljanja cijena, ne samo nafte i naftnih derivata, već i osnovnih životnh namirnica gdje imamo rekordna poskupljenja, situacuiju. I premijer i pojedinci su se oglašavali ali nikada od njih nismo dobili informaciju, izvještaj, aktivnosti, koja bi dovela do toga da se ovaj enorman rast cijena stavi pod kontrolu - kazao je zastupnik Damir Mašić (SDP).

Naglašava kako u Federaciji ne postoji aktivna mjera koja bi zaštitila interese građana.

VEZANI TEKST - Inspektori na pumpama: Samo za ovaj mjesec uručit će 227.800 KM kazni zbog cijena

Zastupnik Salko Zildžić (SDA) je ponovio da ni nakon godinu dana nije dobio odgovore na pitanje koje je postavio federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari.

- Već godinu dana od Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, ministra, ne dobijam odgovore na postavljena tri-četiri zastupnička pitanja, a bilo je mnogo sigurnosnih izazova kako za FBiH tako i BiH, ali ne vidim kada smo zadnji put vidjeli ministra u Parlamentu.

Posljednji izvještaj o radu Ministarstva u Parlamentu FBiH je vraćen na doradu u oktobru i do danas ne znamo šta se dešava u MUP-u. Tražio sam urgenciju za odgovore, ali nemam ih.

VEZANI TEKST - Skandal u vezi s praćenjem Džindića potresa FMUP, oglasio se i suspendovani Vejo, kakva je uloga Čampare

Zamolio bih i treći put predsjedavajućeg Doma da uputi urgenciju čestitom, poštenom i prepoštenom ministru (Aljoša Čampara) da ga ne viđamo samo na medijima. Kao zastupnik očekujem i imam pravo da tražim odgovore na postavljena pitanja. Imamo ozbilju inkriminaciju vrha o navodnom praćenju ministara (Nermin Džindić) u Vladi FBiH od ministra (Aljoša Čampara) i njegovih saradnika - rekao je Zildžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.