open-navfaktor-logo
search
Bedem ne popušta
Zapanjujući podatak otkriva zašto je Velež tu gdje jeste
Čak ni najveći optimisti među navijačima nisu se mogli nadati ovakvim rezultatima Veleža u 2023. godini.
06.04.2023. u 10:46
get url
text

Klub je u zimskoj pauzi promijenio trenera. Umjesto Amara Osima na klupu je stigao Nedim Jusufbegović, a s njim i dvocifren broj novih fudbalera. Pored toga u Veležu su se dogodile i promjene u upravljačkim strukturama, a možda najbitnija stvar od svega je povratak u svoj dom, na stadion Rođeni u Vrapčićima, gdje Velež nije mogao igrati utakmice prvog dijela sezone zbog izgradnje novog hibridnog terena.

U nastavku Rođeni su kao preporođeni, u igri za Evropu su na dva fronta, iako je ta bitka u jednom dijelu sezone djelovala kao izgubljena.

Ukupno je Velež pod komandom Nedima Jusfbegovića odigrao 10 zvaničnih utakmica, sa skorom od osam pobjeda, jednim remijem i jednim porazom uz gol-razliku 16:3.

Zapanjujući je podatak da su Rođeni na devet od 10 mečeva ovog proljeća ostavili svoju mrežu netaknutnom.

Pogotke im je postigao samo Zrinjski u zaostaloj utakmici 17. kola Premijer lige BiH kada je u Vrapčićima slavio rezultatom 3:1.

- Pokazali su da znaju igrati na rezultat. Defanzivno mi djeluju dobro, odgovorni su i dobro fizički pripremljeni. Dosta utakmica dobili su u drugom poluvremenu ovog proljeća - kazao je nedavno o svom bivšem klubu Feđa Dudić.

Velež je drugom dijelu sezone u osmini finala Kupa BiH pobijedio Posušje (2:0), u četvrtfinalnom dvomeču protiv Sloge bilo je 7:0, a u prvom polufinalnom duelu protiv Želje 1:0.

Kada je u pitanju Premijer liga BiH Mostarci su slavili na gostovanju kod Tuzla Cityja (0:1), kući protiv Borca (1:0), u gostima protiv Sarajeva (0:1), Sloge (0:2), a remizirali su i sa Slobodom na domaćem terenu (0:0).

Velež zauzima peto mjesto na tabeli Premijer lige BiH sa tri boda manje od trećeplasiranog Širokog, a revanš polufinala Kupa BiH protiv Želje na Grbavici gdje će braniti gol prednosti zakazan je za dvije sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.