Nermin Džindić

Žao mi je što su potencijalni investitori "vraćeni s vrata" Aluminija

Objavljeno: 01.10.2019. u 16:43

Ministar najavio da će danas i sutra biti razmotrena i pripremljena odgovarajuća informacija za Vladu FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić ističe da mu je žao što su potencijalni investitori jučer „vraćeni s vrata“ mostarske kompanije Aluminij.

Povodom jučerašnjih dešavanja, Džindić je, kaže, kontaktirao direktora Aluminija Dražena Pandžu a on naveo da nije imao najavu i tražio dopis o gostujućoj kompaniji 'zaboravljajući da je već ranije sjedio s njenim ljudima'.

U izjavi novinarima u Sarajevu, Džindić je najavio da će danas i sutra biti razmotrena i pripremljena odgovarajuća informacija za Vladu FBiH.

Aluminij d.d. Mostar je nakadašnji privredni gigant koji je u međuvremenu zapao u velike teškoće.

Mediji su prenijeli stav resornog federalnog ministra da treba razgovarati sa svim potencijalnim investitorima jer se ne zna ko može biti eventualni spasitelj posrnulog diva.

Također su objavili da su u posjetu Aluminiju jučer uzaludno dolazili potencijalni investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije