open-navfaktor-logo
search
Srbijanski ministar
Vulin se konačno oglasio: Disciplinski postupak protiv policajaca koji su prijetili genocidom u Priboju
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Aleksandar Vulin konačno se oglasio o spornom snimku na kojem pojedini pripadnici MUP-a Srbije slave uz pjesmu "Oj Sjenice, nova Srebrenice, oj Pazaru, novi Vukovaru".
05.01.2022. u 11:33
get url
text

On je izjavio je da je pokrenut disciplinski postupak protiv osoba koje su se pojavile na snimku u kojem pjevaju "neprimjerene pjesme" u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom.

- MUP najoštrije osuđuje takvo ponašanje bez obzira što je to izvršeno van službe - rekao je Vulin za TV Pink.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović je na Facebook profilu objavio videosnimak na kojem se, zajedno sa starješinama i kolegama policajcima, veseli uz stihove pjesme u kojoj se poziva na ponavljanje genocida u Srebrenici, a spominje se i Vukovar.

Nacionalističko orgijanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Priboju uznemirilo je Bošnjake ovo općine, ali i stanovništvo kompletnog Sandžaka.

Video je nastao u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju.

Na snimku na novi genocid nad Bošnjacima pozivaju starješine te bivši i sadašnji pripadnici Granične policije Srbije i pripadnici Policijske uprave Priboj.

Nakon što je video dospio u javnost, jedan od policajaca se izvinio, a reagovale su i pojedine stranke i nevladine organizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.