open-navfaktor-logo
search
Zastupnica u Parlamentu
Vuksanović Stanković za Faktor: SPC zahvaljujući DF-u Crnu Goru vuče u "srpski svet"
Informacija da će poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije biti ustoličen na Cetinju podijelila je crnogorsku javnost te ponovo nakon izbora podigla tenzije u ovoj zemlji.
26.08.2021. u 10:59
get url
text

Hiljade Crnogoraca protestovalo je u nedjelju protiv ustoličenja Jaonikija na Cetinju, poručivši da je to pokušaj da se ponizi nacionalno, državno i duhovno središe Crne Gore.

Zastupnica u Parlamentu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija) kazala je za Faktor da je na protestima poslana jasna poruka da u Crnoj Gori nema mjesta fašizmu.

VEZANI TEKST - Mitropolit Joanikije potvrdio ustoličenje na Cetinju, Crna Gora u strahu od sukoba
 

- S obzirom da su protesti bili brojni te da je prema nekim procjenama bilo do 14 hiljada ljudi, jasno smo poslali poruku da će narod stati u odbranu građanskih i antifašističkih vrijednosti. Srpska pravoslavna crkva koja upravlja Vladom Crne Gore zahvaljujući Demokratskom frontu na sve načine našu zemlju vuče u "srpski svet". Mi ovog puta nećemo dozvoliti da se udari na ponos i dostojanstvo Cetinja - kazala je Vuksanović Stanković.

Na pitanje kako vidi reakciju zvaničnika Crne Gore, krenuvši od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Dritana Abazovića, Vuksanović Stanković ističe da imaju kontradiktorne izjave, te da "vode vrlo neozbiljnu šarlatansku politiku".

VEZANI TEKST - Vuksanović Stanković u Parlamentu CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država!

 

- Otkako je došla nova vlast u zemlji, pa i od izbora u Nikšiću, jasno se vidi da se zvanična politika Srbije direktno mješa u unutarnja pitanja Crne Gore. Jasno je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko Srpske pravoslavne crkve i Demokratske fronte želi upravljati našom zemljom - zaključila je.

Osvrnula se i na nedavne izjave gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića koji je na jednom skupu kazao kako su Crnogorci izmišljena nacija. Vuksanović Stanković je Stanivukovića nazvala polupismenim čovjekom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.