open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
VSTVBiH: Podrška profesionalnom i nepristranom radu Ureda disciplinskog tužioca
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) želi podsjetiti javnost da je Ured disciplinskog tužioca (Ured) samostalan i nezavisan u svom radu na disciplinskim predmetima zato je neophodno poštovanje njegove nezavisnosti i integriteta od svih aktera unutar pravosuđa i bosanskohercegovačkog društava u cjelini.
23.03.2021. u 14:00
get url
text

Predsjedništvo VSTV-a BiH želi da izrazi svoju podršku profesionalnom, nezavisnom i nepristranom radu Ureda disciplinskog tužioca. Cijenimo svaku konstruktivnu kritiku te ujedno osuđujemo svaku vrstu pritisaka na rad ovog Ureda, navodi se u saopćenju VSTV-a BiH.

VEZANI TEKST - Memić i Feraget podnijeli krivične prijave protiv disciplinskih tužilaca VSTV-a

- Naglašavamo da je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u potpunosti opredijeljeno da provede reforme koje se pred nas postavljaju te da podigne nivo povjerenja bosanskohercegovačke javnosti i svojih međunarodnih partnera. Ured disciplinskog tužioca je u tom procesu jedan od ključnih faktora, koji je i u analizama nezavisnih, međunarodnih stručnjaka dobio pozitivne ocjene - dodaje se u saopćenju.

Iz VSTV-a su pozvali predstavnike medija da se u izvještavanju pridržavaju etičkih i profesionalnih standarda te da prate rad Ureda disciplinskog tužioca i cjelokupnog pravosuđa na objektivan, na činjenicama baziran i nepristran način kako bi javnost mogla imati tačne informacije o radu pravosuđa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.