open-navfaktor-logo
search
Nakon susreta
Vraćanje u institucije BiH: Dodik za februar najavio razmatranje Vučićevog prijedloga
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, kazao je večeras da će u februaru u Narodnoj skupštini RS-a raspravljati o prijedlogu Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, da se predstavnici stranaka iz RS-a vrate u institucije Bosne i Hercegovine.
14.01.2022. u 20:52
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je pozadina beogradske molbe: Američki pritisci na Vučića, prijetnje Dodiku zatvorom

- Ja ću se vratiti u Banju Luku i razgovarat ću sa svim partnerima u vlasti, ali i u opoziciji. Predsjednik je i sam iskazao želju da se i sa drugima vidi i razgovara. Naše odsustvo iz institucija je nastalo kada su nastale izmjene zakona koje je donio Inzko (Valentin, bivši visoki predstavnik u BiH), a nije imao pravo. Mi ćemo se u februaru vratiti u Skupštinu i razgovarati o ovoj temi - rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Nije propustio da u svom maniru "opiše" BiH.

- Bosna i Hercegovina je jedna velika nevolja, jedna retrogradna stvar - rekao je u emisiji.

Na pitanje da li osjeća odgovornost s obzirom na to da ne prestaju da stizati kritike iz Evropske unije, SAD-a, OSCE-a...Dodik je odgovorio da ne osjeća odgovornost.

Vučić je danas tokom susreta s Dodikom, kako je objavljeno, zamolio Dodika i sve političke snage u RS-u da učestvuju u radu institucija u BiH i "na najbolji način štite interese srpskog naroda i Republike Srpske". Istakao je i da je svaka odluka na rukovodstvu RS-a, ali da i Dodika i sve političke predstavnike u RS-u moli da razmotre njegov prijedlog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.