Vojvotkinju od Cambridgea suprug podržava: Kate Middleton želi roditi kod kuće

objavljeno: 21.01.2018. u 18:27

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton (36) rodila je sina Georgea (4) i kćerCharlotte (2) u londonskoj bolnici St. Mary bez ikakvih komplikacija. 

Middleton je kazala kako bi voljela svoje treće dijete roditi kod kuće u palati Kensington ili u ladanjskoj kući "Anmer Hall" gdje živi s princom Williamom (35).

- Raspravljala je o tome s Williamom i on je podržava u tome. Oboje smatraju da bi bilo lijepo za porodicu imati porod kod kuće, naročito za djecu Georgea i Charlotte - ispričao je prijatelj para.

Uz sve to, vjeruju da će tako izbjeći gužvu pred bolnicom koja je bila nakon poroda sina i kćerke. Naime tada je stotine fanova okružilo bolnicu iščekujući njihov izlazak.

- Misle da to nije bilo u redu prema drugim pacijentima bolnice. Njihova porodica i prijatelji ih nisu mogli posjećivati kao inače - rekao je prijatelj para i dodao kako žele izbjeći takvu situaciju ovog puta.

Sigurni su da će porod kod kuće biti mirniji i neće se morati opterećivati putovanjem.

Middleton je htjela roditi i Charlotte kod kuće, ali ju je porodica "natjerala" da to učini u bolnici St. Mary gdje je pokojna princeza Diana dobila prinčeve Williama i Harryja.

Vojvotkinju su upozorili da ne žele riskirati s djevojčicom koja je četvrta u redu za prijestolje.

Ipak, članice kraljevske porodice su u prošlosti rađale kod kuće.

Kraljica Elizabeta II (91) rodila se u kući svojih roditelja, sinove Charlesa (69), Andrewa (57) i Edwarda (53) donijela je na svijet u palati Buckingham, kćerku Anne (67) u kući Clarence.

Middleton bi treće dijete trebala roditi u aprilu i još se ne zna kojeg je spola.

Fanovi kraljevske porodice nagađali su da je riječ o dječaku jer je vojvotkinja nosila plavu odjeću tokom objave o trudnoći.