Ovim humanim projektom u kojem mogu učestvovati svi vjerni potrošači, Vispak, Konzum i Mercator žele donirati sredstva najugroženijoj kategoriji u BiH, a to su djeca oboljela od raka. Kupovinom Vispak juhe ili čorbe u periodu od 10.11.2022. do 10.01.2023. odvajat će se sredstva za podršku Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a iz ovih kompanija navode kako su sigurni da će uspjeti opravdati slogan kampanje "Zajedno stvaramo ljubav".  

- Vrlo nam je važno da imamo podršku bh. društva, a posebno nam je drago kada ona dolazi od domaćih društveno odgovornih kompanija. Vjerujemo da će kroz ovu kampanju zamirisati mnogi domovi na Vispakovu supu, ali prije svega u njih će ući zadovoljstvo i ljubav kao posljedica učinjenog dobrog djela. Hvala kompaniji Vispak što je ponovo tu za djecu oboljelu od raka te što je njihova podrška na putu ka ozdravljenju - istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

U kompaniji Vispak navode kako su humanitarni projekti ono na što obraćaju posebnu pažnju kroz sve godine svoj postojanja. 

- Ovaj put kampanja je usmjerena ka mališanima koji se mjesecima, neki i godinama, bore s ovom opakom bolešću i vjerujemo da će im naša sredstva biti od značajne koristi za kupovinu onoga što im nedostaje. Konzum i Mercator su naši višegodišnji partneri i znamo da uvijek možemo računati na njihovu podršku kad je riječ o društvenoj odgovornosti. Sigurni smo da ćemo Udruženju Srce za djecu, ovom donacijom, uljepšati kraj 2022. godine – istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.

Iz Konzuma i Mercatora naglašavaju da udruženim partnerskim projektima mogu napraviti značajne uspjehe i podršku ovakvim kampanjama. Ističu da su ponosni na sve realizovane humanitarne projekte do sad. 

- Obaveza velikih poslovnih sistema je da kroz svoj rad stvaraju ambijent za društveno-odgovorno djelovanje, te nam je veliko zadovoljstvo jer smo zajedno sa našim dugogodišnjim poslovnim partnerom i dobavljačem Vispakom usmjereni ka istim vrijednostima. Zato smo odlučili ujedniti snage i realizovati projekat "Zajedno stvaramo ljubav". Konzum i Mercator već godinama realizuju različite donatorske projekte za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i sretni smo jer se naša humana misija nastavlja sada i kroz ovaj divan projekat sa Vispakom – izjavio je Haris Arnautović, rukovodilacj Službe marketinga Konzuma i Mercatora.