open-navfaktor-logo
search
Bordo optimizam
Velkoski i Marinović jasni: Želimo u grupnu fazu Evropske lige
Fudbaleri Sarajeva sutra od 20 sati na Bilinom polju će ugostiti Celtic u meču play-offa UEFA Evropske lige.
30.09.2020. u 18:24
get url
text

Bordo tim će pokušati ispisati historiju i postati prva ekipa iz BiH koja je izborila nastup u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

Svjesni su toga u taboru prvaka BiH.

- Spremni smo za utakmicu sa Celticom koji je vrlo kvalitetna ekipa sa velikim brojem reprezentativaca. Znamo jako mnogo o njima. Ova ekipa je dosta promijenjena, ima mnogo novih igrača, a igraju i u drugačijem sistemu. Puno šutiraju, imaju tu sposobnost i moramo biti vrlo oprezni i koncentrisani - kazao je Vinko Marinović, trener Sarajeva, na presici pred sutrašnji meč, dodavši kako se ne opterećuje pričama da je Celtic favorit:

- Njihova je stvar što misle da je Celtic favorit. Mogu samo reći da je bh. fudbal dosta napredovao u posljednje vrijeme i vidjet ćemo sutra gdje smo. Imamo svoje razloge za optimizam. Ono što mogu reći jeste to da smo jako motivisani pred ovaj meč.

Strateg Sarajeva sutra neće moći računati na Amara Rahmanovića, koji je suspendovan zbog crvenog kartona koji je dobio u duelu protiv podgoričke Budućnosti. Stoga, u taboru našeg prvaka mnogo očekuju od Tine Svena Sušića.

- Sušić je imao nezgodnu povredu od koje se još oporavlja i u hodu se priprema. Zato i jeste igrao nešto lošije protiv Budućnosti, ali od njega sutra očekujem vrlo kvalitetnu partiju. Imamo 20 igrača i svi smo podređeni jednom cilju. Nadamo se da ćemo uspjeti. Nedostajat će nam Rahmanović, ali moramo se okrenuti nekim drugim opcijama bez njega - poručio je Marinović.

Izostankom Rahmanovića, po svemu sudeći u ekipu će se vratiti Krste Velkoski.

- Svjesni smo šta nas čeka i šta nam donosi sutrašnja utakmica. Spremni smo i željno čekamo meč kako bismo napravili taj iskorak, koji ovaj klub toliko dugo čeka. Svjesni smo da imamo armiju navijača iza nas, minus je što sutra neće biti ovdje. Mi kao igrači trudimo se da odigramo najbolje, a tako će biti i sutra. Svi koji istrče na teren treba da pokažu da zaslužuju ovaj dres i da uđemo u grupnu fazu, što smo sigurno i zaslužili i čekamo dugo na taj trenutak - ističe kapiten Bordo ekipe.

Utakmica na Bilinom polju igra se sutra od 20 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.