Ponedjeljak, 25.05.2020.
h

Velikokladuško preduzeće Komunalije: Na deponiji ne postoji nikakva grobnica

Iz javnog preduzeća Komunalije reagirali su na objavljenu vijest o masovnoj grobnici ubijenih pasa u Vrnograču, na području općine Velika Kladuša, a koju je prenio i naš portal.  

Vijest koju je u javnost plasirao portal Kladuška buna iz ovog preduzeća su demantovali ističući da negiraju postojanje bilo kakve grobnice na deponiji Radića most.

-Također negiramo neistine izrečene u vezi odvoza pasa iz Privremenog skloništa za životinje i njihovo ubijanje - navode iz ovog preduzeća.

U sklopu JKUP "Komunalije" d.o.o. Velika Kladuša, dodaju, djeluje Služba za higijeničarske usluge i vođenje skloništa životinja i ona svakodnevno radi na izvršavanju utvrđenih zadataka.

U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se, ističu, prikupljaju lešine životinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje.

-Podsjećamo građane i javnost da deponija Radića most nije od jučer i da deponovanje otpada na njoj traje više od 40 godina. Kako su se riješili mnogi problemi tako će biti i riješeno stanje deponije Radića most - tvrde iz ovog preduzeća.

Deponija se, kako navode, prostire na površini od 35.000 m2 i vrlo teško je održati zabranu pristupa kako neovlaštenim osobama tako i životinjama o čemu je, kako naglašavaju, "svjedočila i današnja vijest".

-Od početka rada Privremenog skloništa za životinje Društvo je naišlo na otpore grupa i pojedinaca kojima nije interes human odnos prema životinjama. Žalimo zbog pokušaja Adema Pajazetovića da spinovanjem pokuša sebi priksrbiti političke poene, a na štetu ugleda Društva i same općine Velika Kladuša, ističu iz preduzeća Komunalije i dodaju:

"Nažalost, ovakvim događajem želi se devalvirati činjenica da je na dan 11. 06. 2018. godine u okviru zavisnog Društva Alatuša, a pod pokroviteljstvom JKUP "Komunalije" d.o.o. Velika Kladuša potpisano 25 novih ugovora o radu i pokrenuta fabrika konfekcije Ateks u kojoj će u konačnici biti zaposleno 120 žena. Zbog neovlaštenog pristupa deponiji JKUP "Komunalije" d.o.o. Velika Kladuša će poduzeti adekvatne mjere".

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh