Prvotimci će u ponedjeljak ujutro obaviti ljekarske preglede, a isti dan u popodnevnim satima na rasporedu je prvi trening.

Fudbalerima se u ime predsjednika i Upravnog odbora obratio sportski direktor Emir Hadžić.

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za naredni period, a određenom broju fudbalera saopćeno je da se na njih ne računa u predstojećoj sezoni. Menadžment kluba će u narednim danima sa njima obaviti razgovore kako bi se pronašlo najbolje rješenje za sporazumni raskid saradnje.

To su: Krste Velkoski, Amer Dupovac, Anel Hebibović, Kerim Palić, Adnan Šećerović i Mirko Oremuš. Darki Laziću je istekao ugovor i on je slobodan igrač.

Zbog isteka ugovora, klub su ranije ovog mjeseca napustili Darko Bodul, Boris Cmiljanić i Dražen Bagarić. Selmir Pidro je ostvario transfer u MLS ligu, a blizu realizacije transfera je i Halid Šabanović.

Prozivci su prisustvovala i tri nova fudbalera, Ivan Ikić, Frane Čirjak i Nemanja Tomašević.

Također, prisutni su bili i fudbaleri koji su se vratili sa posudbe, Vicko Ševelj, Đani Salčin, Hamza Bešić, Haris Konjalić, Kenan Dervišagić i Armin Imamović.

Stručni štab je kompletiran dolaskom Emira Obuće koji je prekomandovan iz Akademije FK Sarajevo u prvi tim.

Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, a planirano je da prvi prijateljski meč bude odigran 23. juna na stadionu Koševo. Glavni dio priprema će se obaviti u Sloveniji, od 25. juna do 6. jula. Prvo kolo nove sezone Premijer lige BiH igra se 16. jula.