open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež na Koševu savladao Sarajevo
Fudbaleri Veleža savladali su Sarajevo sa 2:0 u derbiju Bosne i Hercegovine koji je odigran danas na Koševu.  
04.12.2021. u 14:49
get url
text

Pitanje pobjednika praktično je riješeno u prvoj trećini prvog poluvremena. Velež je mnogo bolje otvorio utakmicu, a gosti su poveli u 9. minuti.

Peco je ubacio sa lijeve strane i pronašao usamljenog Anđušića koji glavom pogađa suprotni ugao Dizdarevićevog gola. Stekao se dojam da je golman Sarajeva mogao bolje intervenisati.

{$galerijaFotografija}

Nedugo potom mogli su Rođeni i do drugog gola, no Zajmović ne koristi smušenost u odbrani Sarajeva. Ipak, već u 17. minuti semafor se ponovo pokrenuo. Premuš je srušio Radovića, sudija Bandić opravdano pokazao na bijelu tačku, a Zajmović rutinski pogađa za 0:2.

Sarajevo se tek tada probudilo i do poluvremena je imalo nekoliko sjajnih prilika. Ipak, Cmiljanić u dva navrata, Bagarić (stativa) i Oremuš nisu uspjeli matirati Bogdanovića.

U drugom poluvremenu Sarajevo je bilo bezidejno, a tek u 73. minuti prvi put su zaprijetili kada je Varešanović šutirao visoko preko gola. 

Gosti su u 81. minuti imali stopostotnu, ali je Dizdarević odbrani udarac Vehabovića. Odmah nakon toga uslijedile su čarke na terenu, a sudija Antoni Bandić, ničim izazvan, drugi žuti, odnosno crveni karton pokazao je Halidu Šabanoviću.  

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, a Velež je tako slavio na Koševu prvi put nakon čak 34 godine. Posljednji put Rođeni su pobijedili Sarajevo u gostima 6. septembra 1987. godine (1:0).
 

U drugom meču koji je igran od 13 sati Posušje i Rudar podijelili su bodove odigravši 0:0. 

FK Sarajevo, FK Velež, 04.12.2021
1 od 25
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.