open-navfaktor-logo
search
Na meti Mirčevski
Vasoski u Sarajevo dovodi najboljeg strijelca Prve lige Sjeverne Makedonije?
Martin Mirčevski, najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva Sjeverne Makedonije, karijeru bi mogao nastaviti u Fudbalskom klubu Sarajevo.
16.01.2022. u 19:24
get url
text

Kako pišu mediji u ovoj zemlji Mirčevski bi moguao obući dres višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, kojeg od zimske pauze vodi makedonski strateg Aleksandar Vasoski.

- Mirčevski je ranije sarađivao s Vasoskim u Vardaru i u Akademiji Pandev, odakle bi sada prešao u Sarajevo. Prethodno je, kao što je poznato, interes za usluge makedonskog napadača spominjala turska Manisa - piše Ekipa.mk.

Mirčevski ima 24 godine, visok je 174 cm i igra na poziciji lijevog krila. Prema podacima Transfermarkta njegova tržišna vrijednost je 800.000 eura, a ugovor sa Akademijom Pandev veže ga do 30. juna 2023. godine. U prvom dijelu sezone, u 18 utakmica postigao je 16 golova, uz četiri asistencije. 

Ekipa navodi kako se kao prvo pojačanje Vasoskog pominjao i Daniel Avramovski, koji je također poznat stručnom štabu, s obzirom na to da je igrao za Vardar prije odlaska u Kayserispor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.