open-navfaktor-logo
search
Treće poluvrijeme
Varešanović nije želio čestitati Borcu, opleo po Marinovićevom pomoćniku, "zakuhao" s novinarima
Trener Sarajeva Mirza Varešanović koji je isključen u drugom poluvremenu meča Borac - Sarajevo nije želio čestitati Banjalučanima na trijumfu.
07.05.2023. u 22:15
get url
text

- Ne bih ništa spominjao o utakmici, mislim da je bh. sportska javnost sve vidjela. Želio bih da čestitam svojim igračima na dobroj igri, herojskoj borbi i ovo je bio jedini način da se mi zaustavimo. Ne želim Borcu da čestitam na pobjedi, uvijek poslije svake utakmice čestitam protivničkoj ekipi na pobjedi, na dobroj igri, ali to ovog momenta ne želim - rekao je Varešanović nakon meča na konferenciji za medije, prenosi Mondo.ba i dodao:

VEZANI TEKST - Mirza Varešanović neće voditi Sarajevo protiv Želje

- Najviše sam razočaran situacijom gdje pomoćni trener Borca, koji je zarađivao hljeb u Sarajevu, psuje mom igraču majku, sa kojim je i radio u Sarajevu. E to je najveći šamar... Ja dotičnog i ne znam, ne znam kako se zove, ali znam da je pomoćni trener u Borcu. Vinku Marinoviću svaka čast, to je veliki gospodin, ali njegov pomoćnik je veliki primitivac da mu ja jednostavno ne znam ni ime. Bio je u Sarajevu, jeo je hljeb u Sarajevu, i da psuje majku igraču sa kojim je sarađivao, to je dno dna.

Nakon novinarskog pitanja da prokomentariše situaciju kada je Muharem Trako oštro startovao na Nikolu Ninkovića i, prema mišljenju pojedinih predstavnika medija, zaslužio čak i crveni karton, Varešanović je demonstrativno napustio konferenciju za novinare.

- Je li vi imate obraza da spominjete suđenje? Nemojte molim vas... Ja ne spominjem suđenje, nemojte ga ni vi spominjati. Ja ne bih imao obraza suđenje da spominjem, dajte molim vas... Toliko, hvala lijepo - rekao je Varešanović i napustio salu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.