open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Uz direktan TV prijenos: Bh. košarkašice na otvaranju protiv Belgije
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
11.11.2021. u 08:01
get url
text

Zmajice će od 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" (KSC Skenderija) ugostiti Belgiju, a tri dana kasnije Zmajice gostuju u Sjevernoj Makedoniji.

- Belgija je apsolutni favorit u našoj grupi prema trenutnom rankingu i plasmanu na prošlom Evropskom prvenstvu, gdje su bili treći. Prije Evropskog prvenstva i naše utakmice u Strazburu, Belgija je bila favorit, a mi smo je porazili i pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim protivnicima.

Siguran sam da će naša ekipa i ovaj put dati maksimum da ostvarimo pobjedu i na najbolji način otvorimo kvalifikacije. Ukoliko i ne bude tako, predstoji nam još pet utakmica. Naš cilj je plasman na Eurobasket. Za ostvarenje tog cilja potrebno nam je pet pobjeda, uz eventualan jedan poraz, da bismo bili sigurni učesnici EP-a ili u situaciji da ostvarimo četiri pobjede i dva poraza, onda bismo ušli u neke kalkulacije. Učinit ćemo sve da izbjegnemo drugi scenarij - rekao je Lojo.

Bh. tim će biti oslabljen jer stručni štab neće moći računati na povrijeđenu Maricu Gajić. Treba naglasiti da će meč iz Skenderije biti emitovan u direktnom TV prijenosu na Sport Klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.