open-navfaktor-logo
search
Sve besplatno
Utakmice Svjetskog prvenstva na BHRT-u, 18 mečeva i na servisu BH Telecoma
Svjetsko prvenstvo u fudbalu bit će održano od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine u Kataru, a dobra vijest za ljubitelje najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji je da su osigurani direktni TV prijenosi svih utakmica.
14.07.2022. u 11:52
get url
text

U zgradi RTV doma u Sarajevu svečano je promovisano najavljeno proširenje saradnje kroz sublicenciranje medijskih prava za SP između Radiotelevizije BiH, nositelja ekskluzivnih prava za teritorij naše zemlje, i BH Telecoma.

Sublicenciranje ovih medijskih prava rezultat je prethodno potpisanog Memoranduma o međusobnoj saradnji na osiguravanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih takmičenja i dostupnosti istih svim građanima BiH koji je potpisan krajem maja ove godine.

Kao što je već poznato, BHRT je medijska prava za emitiranje Svjetskog prvenstva u Kataru za teritorij BiH otkupio još 2012, a ovom sublicencom BH Telecom daje podršku proširenjem dostupnosti svih medijskih sadržaja na nove medije, odnosno platforme / digitalne servise BH Telecoma - MY TV i Moja web TV.

Svi građani naše zemlje moći će pratiti sve utakmice Mundijala besplatno na programima BHRT-a i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

- Svjetsko prvenstvo je prvi naredni vrhunski sadržaj koji ćemo zajedno s poslovnim partnerima i prijateljima iz BH Telecoma ponuditi svim građanima.

Ne treba posebno naglašavati značaj ovog globalnog takmičenja jer čak i slabiji poznavaoci sporta znaju da se radi o najvećem i najpopularnijem sportskom događaju bez presedana u svijetu. Zahvaljujući RTVBiH i BH Telecomu i naši građani će biti dio ogromne svjetske porodice koja će pratiti sve što će se dešavati na SP-u koje se prvi put u historiji održava u jednoj Zaljevskoj zemlji - rekao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a.

{$galerijaFotografija}

Prisutnim medijima obratio se i Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

- BH Telecom kao dokazani lider u ponudi telekomunikacijskih i multimedijalnih usluga kontinuirano nastoji osigurati najkvalitetniji sportski sadržaj svojim korisnicima. Na osnovu prethodno potpisanog Memoranduma o međusobnoj saradnji između BH Telecoma i BHRT-a na osiguravanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih takmičenja i njihove dostupnosti građanima BiH, osigurana su i prava na emitovanje utakmica koje će biti odigrane tokom SP-a u Kataru.

BH Telecom se tokom Mundijala pojavljuje u ulozi emitera jer će 18 od ukupno 64 utakmice ovog prvenstva biti ekskluzivno prikazane na MY TV i Moja webTV servisu BH Telecoma, dok će se ostale utakmice emitovati na neekskluzivnom osnovu.

Korisnike BH Telecoma će svakako obradovati i informacija da će snimci utakmica sa FIFA Svjetskog prvenstva biti na raspolaganju u Moja TV Videoteci i po završetku ovog atraktivnog prvenstva, i to do 31. januara 2023. godine. Uz to, u koprodukciji sa BH Telecomom, za sve gledaoce tokom SP-a planirana su brojna ugodna iznenađenja i programi, svakodnevne specijalne emisije i sportske vijesti, te velika nagradna igra sa vrlo vrijednim nagradama, koja počinje uskoro.

BH Telecom je još jednom pokazao da će s ciljem pružanja najkvalitetnijeg sadržaja svojim korisnicima, odnosno svim građanima BiH i dalje biti podrška i stabilan partner RTVBiH - rekao je Kahriman.

Još jednom je naglašeno da su BH Telecom i BHRT već osigurali medijska prava na emitiranje svih utakmica fudbalske reprezentacije BiH u periodu od 2022. do 2028. godine.

Također, Kahriman je poručio kako će uskoro biti organizovana i nagradna igra sa bogatim nagradama, dok je Karamehmedović naglasio kako su junske utakice Lige nacija u kojima smo gledali reprezentaciju BiH bile najgledaniji sadržaj, a da nam mnogo uzbuđenja očekuje i u septembarskim utakmicama, te mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

0J4A5664.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.