open-navfaktor-logo
search
Janković zadovoljan
Utakmica protiv Želje otvorila Mujkiću vrata mlade reprezentacije BiH
Dobrim partijama ove sezone defanzivac Slobode Nermin Mujkić privukao je pažnju selektora U-21 repezentacije Bosne i Hercegovine i po svemu sudeći će dobiti poziv za utakmicu kvalifikacija koju Zmajići igraju 13. oktobra protiv Francuske.
30.09.2023. u 11:17
get url
text

Mujkić pruža odlične igre u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a svoj kvalitet samo je potvrdio u utakmici Kupa BiH protiv Željezničara koju je Sloboda dobila sa 1:0 i prošla u osminu finala.

Radi se o igraču rođenom 2004. godine. Mujkić je ponikao u Akademiji FK Sarajevo, igrao za kadetsku selekciju, a u ljeto 2020. otišao je u Dinamo. Godinu poslije fudbalski put odveo ga je je u Pulu, odnosno Istru, gdje se kalio u kadetskoj i juniorskoj selekciji.

Ove sezone ljudi koji brinu o Mujkićevoj karijeri smatrali su da je vrijeme za seniorski fudbal, a da su Sloboda i Tušanj odlična opcija za njegov razvoj. I nisu pogriješili. Mujkić je od starta neizostavan član postave Zlatana Nalića, a Sloboda u devet zvaničnih utakmica u sezoni ima isto toliko pobjeda.

Mujkića ugovor sa Slobodom veže do ljeta naredne godine, ali su sve strane zagrijane da već na zimu dodatno produže saradnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.