open-navfaktor-logo
search
Predsjednik otkrio
Uskoro bageri na Grbavici: Jug će koštati pet miliona KM, poznato kada počinju radovi
Džubur je naglasio da bi se realizacijom projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 sjedećih mjesta
29.10.2019. u 17:46
get url
text

Kanton Sarajevo će nastaviti sa konkretnom finansijskom podrškom u infrastrukturu stadiona Grbavica, najavljeno je nakon današnjeg susreta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, premijera KS Edina Forte i ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića sa predstavnicima Uprave Fudbalskog kluba Željezničar.

Admir Džubur, predsjednik Plavih, ovom prilikom gostima iz Kantona upriličio je kratku, ali konciznu prezentaciju u kojoj je predstavio projekte izgradnje južne tribine ovog stadiona, natkrivanje nedavno izgrađene istočne, te planove za preuređenje fasade, krova i svi ostalih dijelova sjeverne tribine kao i dogradnja zapadne tribine. Naglasio je i da bi se realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 sjedećih mjesta, te dostigla 4. UEFA-ina kategorija stadiona.

- Prvi ste kojima prezentiramo naše planove. Cilj nam je da prve ljude Kantona upoznamo sa planom ulaganja, prije svega, u izgradnju južne tribine, koja bi prema našim procjenama trebala iznositi oko pet miliona KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. godine - kazao je Džubur.

Naveo je i moguće izvore finansiranja izgradnje ove tribine, među kojima su Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Fudbalski savez BiH i UEFA, te navijači i prijatelji kluba te naglasio kako klub ne može osigurati potrebna kroz svoje redovno poslovanje.

Željini gosti najavili su nastavak saradnje, te podržavanje realizacije najavljenih infrastrukturnih projekata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.