Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je odlučio da bi baš sad bilo prikladno da nam puštaju filmiće sa savjetima kako se ponašati u vrijeme pandemije. 

Danas objavljeni objašnjava kako se pozdraviti. Dakle, nakon toliko mjeseci otkako je koronavirus prisutan u populaciji, Ministartvo zdravstva na čelu sa ministrom Vjekoslavom Mandićem i njihov famozni Krizni štab građanima objašnjavaju odavno poznato. 

Dok sve države u svijetu nastoje što prije nabaviti vakcine protiv COVID-19, institucije u BiH, tačnije HDZ-ovi kadrovi u tim institucijama, svojom nezainteresiranošću i bahatim ponašanjem zapravo će produžiti agoniju bh. građanima. Sve je izvijesnije da će BiH zahvaljujući Vijeću ministara, prvenstveno predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji (SNSD) i ministrici civilnih poslova Ankici Gudeljević (HDZ), a potom i ministru zdravstva FBiH Mandiću (HDZ), ostati među posljednjim zemljama u svijetu u koje nije stigla ova vakcina. 

Za to vrijeme građani mogu uživati u dramatičnom jednominutnom snimku. U njemu sve odiše napetošću, baš kao i strpljenje građana dok svakodnevno posmatraju krajnju neodgovornost i nesposobnost onih koje plaćaju da bi nabavili vakcine.